logo gezondheidscoalitie tagline 1

Nieuws van april 2024

De campagne #BeterLeven gaat verder met het onderdeel “Toegankelijkheid tot gezondheid”! Hier is een update over de afgelopen en komende evenementen van de Gezondheidscoalitie:

• Het toneelstuk Urgence van Cie Adoc vond plaats op 9 maart in het Théâtre de Riches Claires, in samenwerking met Viva Salud en de Gezondheidscoalitie.

• Het slotevenement van het onderdeelGezondheidsbevordering” vond plaats op 12 maart op het Albertineplein in Brussel. Hier is een fotoverslag van de “Ruimte voor gezondheid !

Ondanks de regen kwamen veel mensen luisteren naar onze sprekers, discussiëren over gezondheidskwesties en genieten van de wafelkraam! Hartelijk dank aan iedereen die heeft deelgenomen! Voor elk thema zijn videoclips gemaakt die binnenkort op onze sociale netwerken worden geplaatst.

In april vinden er tal van evenementen plaats: deel ze, vertel het door en kom massaal langs om samen een echte impact te hebben op de verkiezingen!

• De Gezondheidscoalitie is partner van het festival Rêve Général, waarvan de eerste week (2 tot 6 april) in het teken staat van gezondheid. In de namiddag van 6 april organiseert de Coalitie, die ook deelneemt aan de vakbeurs, een rondetafelconferentie met als thema “Hoe de sociale strijd voor gezondheid winnen“. Klik hier voor meer informatie over het programma.

• Het Europese Netwerk – Onze gezondheid is niet te koop organiseert twee acties in heel Europa als onderdeel van hun campagne “Gezondheid voor de markt, laten we Europa veranderen”:
⁃ Op zondag 7 april vindt om 13:30 uur op het Luxemburgplein in Brussel een demonstratie plaats ter gelegenheid van Wereldgezondheidsdag. Klik hier voor toegang tot het Facebook-evenement.
⁃ Op maandag 8 april vindt om 9 uur een conferentie plaats in het Europees Parlement (zaal ASP 1 E2). De volgende onderwerpen zullen worden besproken: personeelstekort, financiering van de gezondheidszorg en “Big Pharma of Fair Pharma”.

• Ons derde paradepaardje van de campagne #VivreMieux, dat het luik “Toegankelijkheid tot gezondheid” illustreert, vindt plaats op vrijdag 12 april om 19 uur in de ULB (Bâtiment S – Salle Dupréel). Het gaat om een debat tussen de kandidaten van de verschillende partijen onder de titel Question Santé, prenons la température ! Het wordt georganiseerd in samenwerking met de Revue Politique en gemodereerd door Vanessa de Greef. De sprekers zijn :

Alice Bernard (PTB)
Elisabeth Degryse (Les Engagés)
Caroline Désir (PS)
Valérie Glatigny (MR)
Laurence Hennuy (Écolo)
Sophie Rohonyi (Défi)

Registratie is verplicht, klik hier voor het formulier.
Raadpleeg voor meer informatie over het debat het Facebook-evenement via deze link.

• De komende dagen zullen er verschillende “gelabelde” evenementen van de Gezondheidscoalitie plaatsvinden, georganiseerd door onze partners en leden:

Les Pissenlits biedt op dinsdag 16 april om 9.30 uur een discussie aan over de banden tussen gezondheid en politiek voor hun lokale groepen.

Cultures & Santé organiseert een uitwisselingsdag getiteld “Community Advocacy Vs Industrial Lobbying: Influencing policy decisions for health” op donderdag 18 april van 9.00 tot 16.15 uur in de jeugdherberg “Génération Europe” in Brussel. Voor toegang tot het volledige programma, klik hier; registratie is ook vereist via deze link.

⁃ Het Réseau Wallon de Lutte contre la Pauvreté stelt een politiek debat voor onder de titel “Le Débatorium“, dat zal plaatsvinden op donderdag 25 april om 20 uur in het Amphithéâtre Vauban van de Universiteit van Namen. Voor meer informatie en/of inschrijving, klik hier.

Soralia organiseert een bijeenkomst van alle deelnemers aan de regionale “Soralia politieke opleidingen” op zaterdag 27 april vanaf 9 uur in het Solidaris Opleidingscentrum in Saint-Servais.

Nogmaals bedankt voor jullie steun en betrokkenheid bij deze campagne.
We hebben meer en meer van jullie nodig om betrokken te raken in de aanloop naar de verkiezingen, en we rekenen op jullie om informatie te delen en deel te nemen aan deze evenementen!

Deel:

Facebook
Twitter
LinkedIn

rubrieken

Volg ons

Populaire artikelen

Nieuws van juni 2024
Nieuws van juni 2024
Nieuws van mei 2024
Nieuws van mei 2024
Nieuws van april 2024
Nieuws van april 2024
Maart 2024 nieuws
Maart 2024 nieuws
Nieuws van februari 2024
Nieuws van februari 2024
December 2023 nieuws
December 2023 nieuws
Per una nuova politica europea del farmaco
Tour de France pour la Santé
Tour de France pour la Santé
Het probleem van private zorgverzekeraars in Nederland
Opinie - Gezondheid als absolute prioriteit

Tags

Blijf op de hoogte van de volgende acties

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief