logo gezondheidscoalitie tagline 1

De nieuwe ‘Gezondheidscoalitie’ lanceert een grote nationale campagne: #BeterLeven!

Op 22 november 2023 lanceert de ‘Gezondheidscoalitie’ haar project #BeterLeven. Ziekenfondsen, vakbonden, gezondheidsorganisaties en verenigingen tegen armoede bundelen hun krachten om het huidige gezondheidssysteem van koers te doen wijzigen. De campagne #BeterLeven ondersteunt deze verandering en stelt 30 concrete maatregelen voor om ieders gezondheid te verbeteren.

De crisissen van deze laatste legislatuur hebben duidelijk gemaakt dat er structurele veranderingen
nodig zijn om aan de gezondheidsbehoeften van de bevolking te voldoen. De sociale ongelijkheid, met
name op het gebied van gezondheid, is groot. Toch slaagt ons gezondheidssysteem er niet in om deze
aan te pakken.

De campagne #BeterLeven als een noodzakelijke koerswijziging

Gelet op deze realiteit stelt de ‘Gezondheidscoalitie’ een alternatief gezondheidsproject voor. Brieuc Dubois, woordvoerder van de ‘Gezondheidscoalitie’, legt uit: “Deze pre-electorale periode zou het moment moeten zijn om de gezondheid vanuit andere perspectieven te bekijken. Dat is wat we doen met het project #BeterLeven: 30 eisen om iedereen in staat te stellen in betere gezondheid te leven”.

Om de gezondheid te verbeteren, wil #BeterLeven voor mensen zorgen voordat ze ziek vallen. Brieuc Dubois legt uit: “Het huidige systeem houdt zich alleen bezig met gezondheidszorg. Wij hebben een heel andere, maar noodzakelijke visie die rekening houdt met gezondheid in alle domeinen van het leven.”

#BeterLeven wil ook dat de overheid haar verantwoordelijkheid neemt. Zij moet de bevolking beschermen en verzorgen en bijgevolg toegang geven tot het gezondheidssysteem. We kunnen niet aanvaarden dat gezinnen in België een behandeling uitstellen om financiële redenen of omdat ze geen toegang hebben tot zorg. Op het gebied van gezondheidszorg mo

"Deze pre-electorale periode is het moment om de balans op te maken van de crisissen die we hebben doorgemaakt en uit de huidige status quo te geraken. Een koerswijziging is noodzakelijk, laten we die nu nemen zodat iedereen beter kan leven (#BeterLeven)."

De ‘Gezondheidscoalitie’ nodigt u uit voor de persconferentie ter lancering van haar campagne #BeterLeven op woensdag 22 november om 10u30 in La fleur en papier doré (Cellebroersstraat 55, 1000 Brussel).

Deel:

Facebook
Twitter
LinkedIn

rubrieken

Volg ons

Populaire artikelen

Nieuws van juni 2024
Nieuws van juni 2024
Nieuws van mei 2024
Nieuws van mei 2024
Nieuws van april 2024
Nieuws van april 2024
Maart 2024 nieuws
Maart 2024 nieuws
Nieuws van februari 2024
Nieuws van februari 2024
December 2023 nieuws
December 2023 nieuws
Per una nuova politica europea del farmaco
Tour de France pour la Santé
Tour de France pour la Santé
Het probleem van private zorgverzekeraars in Nederland
Opinie - Gezondheid als absolute prioriteit

Tags

Blijf op de hoogte van de volgende acties

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief